Over Advieskeuze.nl

Een goede dienstverlener vinden is niet altijd makkelijk. Advieskeuze.nl helpt de consument de juiste dienstverlener te vinden door betrouwbare kantoorgegevens en klantreviews te tonen van dienstverleners in de buurt. Vanaf de oprichting in 2011 lag de focus op financieel advies. De komende jaren zal Advieskeuze.nl zich ook toeleggen op het inzichtelijk maken van andere dienstverleningssectoren.

Advieskeuze.nl is een faciliterend platform voor dienstverleners. Wij hebben geen belang bij positieve en/of negatieve reviews voor een bepaald kantoor of bepaalde kantoren.

Ontstaan van Advieskeuze.nl

Advieskeuze.nl is in 2011 opgericht door Christian Bouter, David de Boom en Maarten Holl. Kort na de oprichting is Advieskeuze.nl een samenwerking aangegaan met CMotions, een organisatie gespecialiseerd in data science en analytics. Zij hebben geholpen met de ontwikkeling en onderbouwing van diverse reviewmethodes en rapportagetechnieken.

Sinds 2013 was de Consumentenbond aandeelhouder van Advieskeuze.nl. In 2016 nam het een meerderheidsbelang. Bart Combée directeur consumentenbond: ‘De reden voor het nemen van een meerderheidsbelang destijds was om te borgen dat het platform onafhankelijk bleef en niet in handen zou komen van een bank- of verzekeringsconcern. Inmiddels is Advieskeuze dusdanig gegroeid en geworteld in de markt, dat onze bemoeienis overbodig is.’

In september 2018 is in gezamenlijk overleg besloten om het aandeelhouderschap van de Consumentenbond in Advieskeuze.nl te beëindigen (lees meer) en sindsdien is Advieskeuze.nl een 100% zelfstandige organisatie.

Onze inkomsten

Advieskeuze.nl verdient geld door de verkoop van de gecheckt-stempel en het marketingpakket aan advieskantoren. Daarnaast verdient Advieskeuze.nl geld met de verkoop van webmodules, webservices en uitgebreide extranetfunctionaliteiten aan partners (marktpartijen, serviceproviders en ketens). Een voorbeeld hiervan is het integreren van een 'zoek adviseur'-module van Advieskeuze.nl op de eigen website van een marktpartij.

Leads voor kantoren via Advieskeuze.nl zijn gratis. Ook verdient Advieskeuze.nl geen geld aan advertenties, want daar is de website vrij van.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over Advieskeuze.nl? Bekijk dan onze veelgestelde vragen via de onderstaande button.

Logo Advieskeuze.nl
Logo Advieskeuze.nl