Nieuwsberichten

Geschreven door Christian Bouter op 06-11-2012

Ranking financieel adviseurs van start bij NNEK

De site Advieskeuze, de vergelijkingssite van adviseurs, is live gegaan. Op de site kunnen consumenten hun adviseur beoordelen. Christian Bouter, een van de initiatiefnemers, werkte jarenlang voor Independer.nl waar hij onder meer aan de wieg stond van de vergelijking van hypotheekadviseurs. "Wij gaan borgen dat Advieskeuze nooit aan een aanbieder zal worden verkocht, juist omdat het onbestaanbaar is dat één aanbieder de beschikking krijgt over de gegevens van een enorme klantendatabase", aldus Bouter vorige week tijdens een Masterclass georganiseerd door NNEK.

Wel gelooft Bouter heilig in het belang van een echt onafhankelijk platform op internet. “Steeds meer mensen zullen zich op internet willen oriënteren voor ze een adviseur in de arm nemen. Het belang van betrouwbare ratings en reviews zal toenemen."

Volgens Bouter blijkt uit onderzoek dat meer dan 60 procent van de consumenten gebruik maakt van reviews (hotels, reizen, producten). "Essentieel voor klanten is dat een review duidelijkheid verschaft over de service, het aantal beoordelingen en de scores. Een review op een onafhankelijke site heeft ook veel meer impact dan op de eigen site. Daarnaast blijkt dat 68 procent van de consumenten meer vertrouwen in reviews heeft als er ook slechte waarderingen tussen staan. Als er alleen maar lovende recensies te lezen zijn, dan vindt 95 procent het ongeloofwaardig."

Bouter benadrukte dat de basisdienst voor adviseurs gratis is en dat er geen enkel commercieel belang is om een bepaald kantoor (beter) in beeld te brengen.

NNEK heeft op haar vernieuwde website een koppeling gemaakt met de site van Advieskeuze. Daarnaast is het de bedoeling dat aanbieders de rankings gaan tonen op hun sites en zouden adviseurs de beoordelingen van hun klanten op hun eigen site dienen te zetten.

© Advieskeuze.nl BV. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Advieskeuze.

Dit artikel is bewerkt op: 25-06-2024