Nieuwsberichten

Geschreven door Christian Bouter op 23-07-2019

Consument dankt financieel adviseur met review

Consumenten geven hun financieel adviseur een review als dank voor bewezen diensten. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek van Advieskeuze onder 4.965 consumenten. In het onderzoek werden consumenten gevraagd wat hun het meest heeft gemotiveerd om een review te geven. Een overduidelijke meerderheid (58,3%) gaf aan iets te willen teruggeven aan de financieel adviseur als dank voor bewezen diensten. Van de respondenten heeft 21,9% een review gegeven op verzoek van de dienstverlener en 19,6% vond het nuttig voor andere consumenten.

Christian Bouter van Advieskeuze: “Uit analyse van de gecontroleerde reviews op Advieskeuze blijkt dat veel consumenten zich heel betrokken voelen bij het advies- en afsluitproces van financiële producten. Vooral als het gaat om impactvolle gebeurtenissen, zoals de aankoop van een woning, het regelen van een verzekeringsschade of het begeleiden van een scheiding.”

Het onderzoek van Advieskeuze is uitgevoerd in de eerste helft van 2019 onder consumenten die een review gaven aan hun financieel adviseur. In het onderzoek is tevens gevraagd wat consumenten het belangrijkste aspect vinden tijdens het zoeken naar een dienstverlener. Daaruit bleek dat 33,9% van de consumenten reviews hebt belangrijkste vindt gevolgd door de naamsbekendheid (30,9%) van de financieel adviseur. Bij 13,8% van de consumenten was het tarief leidend bij hun zoektocht naar een financieel dienstverlener.

© Advieskeuze.nl BV. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Advieskeuze.

Dit artikel is bewerkt op: 25-06-2024