Nieuwsberichten

Geschreven door Christian Bouter op 30-11-2023

500 financieel advieskantoren goed online vindbaar

Op basis van uitgebreide data-analyse concludeert Advieskeuze dat 500 financieel advieskantoren in 2023 een bovengemiddelde prestatie hebben geleverd op het gebied van online vindbaarheid en zichtbaarheid. Deze bedrijven zijn allemaal actief met reviews en leads via het platform en hebben daarom een vermelding gekregen in de Topselectie 2023. De top 150 best presterende financieel advieskantoren werden eerder deze week gepubliceerd door AM van VMN Media.

Voor het bepalen van de Topselectie 2023 zijn alle financieel advieskantoren in Nederland door strenge filters van Advieskeuze gegaan. Hierbij is gekeken naar de online presentatie van ieder bedrijf en de zichtbaarheid van medewerkers door het gebruik van de extranet tools, die Advieskeuze gratis faciliteert. Er kwamen dit jaar 1.386 financieel advieskantoren in aanmerking voor een vermelding in de Advieskeuze Topselectie. Hiervan zijn 500 financieel advieskantoren opgenomen in de lijst, die voldeden aan de criteria.

Christian Bouter, medeoprichter van Advieskeuze: “Het doel van Advieskeuze is het vormen van een adviseurs community die samen met elkaar een online vuist maakt. Zodoende kunnen de vele bezoekers op onze website en die van partners, steeds beter in contact worden gebracht met de juiste financieel adviseur of specialist. De Topselectie 2023 wordt op alfabetische volgorde per provincie en woonplaats gepubliceerd om zoveel mogelijk advieskantoren in Nederland te inspireren.”

Criteria Advieskeuze Topselectie 2023

De Topselectie 2023 is gebaseerd op data (statistieken) van het Advieskeuze platform in de periode 1 november 2022 tot 1 november 2023 met betrekking tot de volgende categorieën:

  • Actuele reviews: Het gemiddeld aantal reviews per medewerker (met een review) van het financieel advieskantoor.
  • Reacties op reviews: Het aantal reacties op reviews in verhouding tot het aantal goedgekeurde reviews.
  • Reviews versus klantcontacten: Het aantal reviews in verhouding tot het aantal meetbare klantcontacten (leads en uit-kliks).
  • Opvolging van leads: Het aantal opvolgingen van leads in verhouding tot het aantal gerealiseerde leads.

Bij het bepalen van de Topselectie 2023 heeft Advieskeuze de volgende zaken meegewogen:

  • Actuele reviews zijn het belangrijkste aspect voor consumenten bij de keuze voor een financieel adviseur.
  • Actuele reviews zijn cruciaal voor de online vindbaarheid en zichtbaarheid op Advieskeuze, partnersites van aanbieders en Google (SEO).
  • Het aantal reviews geeft een indicatie over de inzet om klanten tevreden te krijgen, het zich kwetsbaar durven opstellen en het vertrouwen in eigen kunnen.
  • Het reageren op reviews geeft een indicatie over de betrokkenheid met klanten en de waardering voor hun moeite om een review te geven.
  • De verhouding tussen het aantal meetbare klantcontacten en het aantal reviews door klanten geeft een indicatie over de betrouwbaarheid van de reviewscore.
  • De opvolging van leads geeft een indicatie hoe goed het advieskantoor beseft dat zowel nieuwe als bestaande klanten contact zoeken via internet.

© Advieskeuze.nl BV. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Advieskeuze.

Dit artikel is bewerkt op: 24-06-2024