Nieuwsberichten

Geschreven door Christian Bouter op 02-07-2015

Advieskeuze samenwerking met Vereniging Eigen Huis

Advieskeuze en consumentenorganisatie Vereniging Eigen Huis (700.000 leden) gaan samenwerken. Zij gaan de dienstverlening, tarieven en klantervaringen van makelaars, notarissen en hypotheekadviseurs vergelijkbaar en inzichtelijk maken.

Vanaf 1 september 2015 kunnen consumenten op de website van Vereniging Eigen Huis een makelaar, hypotheekadviseur en notaris zoeken met behulp van de zoek- en beoordelingsmodules van Advieskeuze. Leden van de vereniging worden opgeroepen hun eigen ervaringen met een adviseur te delen met andere consumenten door een review te geven. Vereniging Eigen Huis wil hiermee het kwaliteitsniveau inzichtelijk maken en dienstverleners prikkelen om die te verbeteren.

Christian Bouter, medeoprichter van Advieskeuze: “Vereniging Eigen Huis is voor ons een belangrijke strategische partner. Net als de Consumentenbond versterken zij ons onafhankelijke platform, waardoor we nog meer consumenten gaan bereiken. Dat is geweldig!” Het onafhankelijke platform Advieskeuze werd al gesteund door de Consumentenbond en heeft de afgelopen 2,5 jaar een belangrijke positie verworven binnen de financiële advieswereld.

Cindy van de Velde-Kremer, algemeen directeur van Vereniging Eigen Huis: “Bij koop en verkoop van een woning zijn een goede makelaar, hypotheekadviseur en notaris voor veel mensen onmisbaar. De verzamelde ervaringen van consumenten geven inzicht in de kwaliteit en wat daarvoor betaald moet worden. Daar kunnen anderen hun voordeel mee doen. Advieskeuze helpt mensen een goede keuze te maken en prikkelt dienstverleners om hun werk beter te doen, of om een hoog niveau vast te houden.”

Bart Combée, algemeen directeur Consumentenbond: “Voor Consumenten is de kwaliteit en het aanbod van dienstverleners vaak moeilijk in te schatten. Daarom werkt de Consumentenbond samen met Advieskeuze, om zo het kiezen voor consumenten transparanter en makkelijker te maken. Dat deden we al op gebied van financieel adviseurs en het is nu een mooie stap om dit samen met Vereniging Eigen Huis uit te breiden met notarissen en makelaars.”

© Advieskeuze.nl BV. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Advieskeuze.

Dit artikel is bewerkt op: 25-06-2024