Nieuwsberichten

Geschreven door Christian Bouter op 31-05-2013

Consument kan besparen op financieel advies

Consumenten die zich goed voorbereiden op een financieel adviesgesprek zouden een korting moeten kunnen bedingen op de totale prijs. De onafhankelijke website Advieskeuze gaat consumenten hierbij helpen door ze toegang te geven tot een aantal online uitlegvideo’s van het bedrijf Eerstestap.nl. Iedere consument die contact opneemt met een financieel adviseur via Advieskeuze ontvangt per e-mail een link naar een gratis video met tips voor een goed adviesgesprek. Daarbij wordt gewezen op de voorbereidingsmogelijkheden door de heldere video’s van Eerstestap.nl te bekijken.

Christian Bouter, medeoprichter van Advieskeuze: “Consumenten zouden zelf meer tijd moeten investeren in de voorbereiding om financieel advies betaalbaarder te maken. Daar willen we consumenten graag bij helpen en daarom wijzen wij ze op de heldere uitlegvideo’s van Eerstestap.nl. De advieskantoren die al samenwerken met Eerstestap.nl kunnen dat kenbaar maken door een banner te plaatsen op de eigen profielpagina via hun gratis extranet account van Advieskeuze.”

Jan Verstegen, directeur Eerstestap.nl: “Advieskantoren kunnen consumenten korting bieden door ze te helpen bij de voorbereiding. Een aantal kantoren doet dit ook al. Het bekijken van onze video’s en het beantwoorden van de vragenlijst kost ongeveer een half uur, maar hiermee kan een consument al snel 1 á 2 uur adviestijd besparen. Omdat het hierbij om de uitleg van de basis gaat, biedt dit ook voordelen voor de adviseur. Die kan met de klant sneller de diepte in en door een goede voorbereiding verloopt het adviesproces efficiënter. Advieskantoren met een abonnement op Eerstestap.nl kunnen automatisch een link naar hun video’s versturen als er via de website van Advieskeuze.nl een afspraak wordt gemaakt.”

Sinds 2013 is er sprake zijn van een totaal provisieverbod op complexe financiële producten zoals een hypotheek, pensioen of inkomensverzekering. Financieel adviseurs mogen alleen nog rechtstreeks een advies- of bemiddelingsvergoeding ontvangen van consumenten. De totaalprijs voor advies en bemiddeling van bijvoorbeeld een hypotheek ligt tussen de 1.500 en 3.500 euro. Deze tarieven kunnen omlaag als advieskantoren hun klanten helpen bij de voorbereiding. Bijvoorbeeld door online video’s te integreren in hun klantproces.

Advieskeuze helpt particuliere en zakelijke bezoekers bij het makkelijk vinden van een goed financieel advieskantoor en een betrouwbare adviseur. Onafhankelijkheid is de basis. Advieskeuze.nl is zelf geen adviseur, geen bemiddelaar en geen aanbieder van financiële producten en krijgt geen doorklik-, lead- of advertentievergoedingen. Het integere verdienmodel is gebaseerd op de verkoop van webmodules en (benchmark)rapportages aan marktpartijen. Het initiatief wordt volledig ondersteund door de Consumentenbond die voor 20% aandeelhouder van Advieskeuze is.

© Advieskeuze.nl BV. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Advieskeuze.

Dit artikel is bewerkt op: 24-06-2024