Nieuwsberichten

Geschreven door Christian Bouter op 26-01-2022

Duurzaam Wonen adviseurs online te vinden

Via een initiatief van DAK Intermediairscollectief en Advieskeuze worden consumenten en adviseurs online samengebracht om aan de slag te gaan met verduurzamen. Op de website van duurzaamheidsinitiatief “Groene Hart Hypotheken” is een zoekmodule van Advieskeuze geïmplementeerd. Via www.groeneharthypotheken.nl kunnen klanten een geselecteerde hypotheekadviseur van DAK intermediairscollectief vinden die zowel adviseert over de financiering als de energiebesparende voorzieningen.

De zoekmodule is door Advieskeuze geleverd voor het duurzaamheidsinitiatief “Groene Hart Hypotheken” van DAK. Aangesloten hypotheekadviseurs die de opleiding Duurzaam Wonen en een speciale training van DAK en De Energiebespaarders hebben gevolgd, worden in de nieuwe zoekmodule getoond. DAK is met dit initiatief de eerste organisatie in de financiële branche die het voor adviseurs makkelijker maakt om het hypotheekadvies en de verduurzaming te integreren.

Christian Bouter, medeoprichter van Advieskeuze: “DAK intermediairscollectief is de eerste partner binnen het Sectorcollectief Duurzaam Wonen die financieel dienstverleners op het gebied van verduurzaming van de woning online bij de consument in beeld brengt. Financieel adviseurs kunnen een impactvolle rol spelen door verduurzaming aan de orde te laten komen in ieder hypotheekgesprek.”

Tim Rijvers, algemeen directeur van DAK: “Juist de adviseurs van DAK kijken vooruit naar een toekomst waarin ze consumenten kunnen helpen met de verduurzaming van de woning. Door de samenwerking met Advieskeuze brengen wij adviseurs en consumenten samen om bij te dragen aan de verduurzaming. Groen moet je doen!”

Groene Hart Hypotheken

Via Groene Hart Hypotheken dragen de bij DAK aangesloten adviseurs bij aan het verduurzamen door dit voor iedereen toegankelijk te maken. Adviseurs krijgen daarbij via DAK de nodige begeleiding en ondersteuning van De Energiebespaarders. Zo wordt de consument via deze adviseurs ontzorgd bij het hele uitzoekwerk én de installatie van energiebesparende voorzieningen. Bovendien biedt Groene Hart Hypotheken extra rentevoordeel bij woningen die door verduurzaming het energielabel met twee stappen verbeteren of energielabel A hebben of krijgen. Zo draagt Groene Hart Hypotheken bij aan de verduurzaming van woningen.

© Advieskeuze.nl BV. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Advieskeuze.

Dit artikel is bewerkt op: 24-06-2024