Nieuwsberichten

Geschreven door Christian Bouter op 09-03-2015

Advieskeuze toont Erkend Aankoopbemiddelaars

Op Advieskeuze kunnen consumenten nu ook een Erkend Aankoopbemiddelaar vinden. Dit zijn financieel adviseurs die consumenten op professionele wijze kunnen begeleiden bij de aankoop van een woning. De opleiding hiervoor wordt verzorgd door opleidingsinstituut Hoffelijk Financieel.

Advieskeuze toont de Erkend Aankoopbemiddelaars, die met goed gevolg het examen bij Hoffelijk Financieel hebben afgelegd. Als vooropleiding dient de adviseur minimaal te beschikken over Wft Adviseur Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet. Om in het openbare register op Advieskeuze.nl getoond te kunnen worden dient de Erkend Aankoopbemiddelaar zich te verzekeren tegen aansprakelijkheid bij de Bavam of Schouten Insurance. Daarnaast dient de aankoopbemiddelaar permanente educatie te volgen. Volgens Christian Bouter, medeoprichter van Advieskeuze, is dit de eerste stap om ook de dienstverlening binnen de makelaarsbranche transparant en vergelijkbaar te maken.

Bij de start van dit nieuwe thema op Advieskeuze worden de hypotheekadvieskantoren getoond waar een Erkend Aankoopbemiddelaar werkzaam is. Rob Timmermans, directeur opleidingen bij Hoffelijk Financieel: “Een Erkend Aankoopbemiddelaar voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De consument kan nu voor zowel het aankoopproces als het hypotheekadvies bij één deskundige adviseur terecht.”

© Advieskeuze.nl BV. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Advieskeuze.

Dit artikel is bewerkt op: 25-06-2024