Nieuwsberichten

Geschreven door Christian Bouter op 27-05-2014

Transparant maken van kwaliteit financieel advies

Advieskeuze en Hoffelijk Financieel werken samen aan het transparant maken van de objectieve advieskwaliteit in de financiële sector. Op de website van Advieskeuze zal binnenkort het door Hoffelijk Financieel vastgelegde en gecheckte opleidingsniveau van werknemers bij financieel advieskantoren worden getoond. De financieel adviseur mag uiteraard zelf bepalen of de actuele opleidingsgegevens en PE-informatie openbaar mogen worden op Advieskeuze.

Doelstelling van beide partijen is om consumenten betrouwbare informatie te bieden, zodat ze de juiste keuze voor een financieel adviseur kunnen maken. Het tonen van het actuele opleidingsniveau is in deze samenwerking de eerste stap om consumenten bewuster te maken voor advieskwaliteit te kiezen. Aan de andere kant wordt het voor de goed opgeleide financieel adviseur ook eenvoudiger om de prijs voor de dienstverlening uit te leggen en te rechtvaardigen.

Christian Bouter, medeoprichter van Advieskeuze: “Door samen te werken met één van de meest innovatieve opleidingsorganisaties in Nederland zijn we weer een stap verder in het in ere herstellen van de maatschappelijke waarde en betekenis van goed financieel advies. De samenwerking tussen Hoffelijk Financieel en Advieskeuze is daarom een unieke stap voor de hele financiële sector.”

Wesley van ‘t Hof, directeur van Hoffelijk Financieel: “Iedere consument verdient financiële rust en het is dan ook van groot belang dat wanneer een hoge advieskwaliteit ervaren wordt, deze ook daadwerkelijk is geboden. Het inzichtelijk en vergelijkbaar maken van geverifieerde opleidingsniveaus op Advieskeuze is een stimulans voor goede financieel adviseurs en zal de algehele advieskwaliteit op een hoger plan brengen.”

Op Advieskeuze kunnen alle financieel advieskantoren in Nederland via een gratis extranet account hun kantoorgegevens, medewerkers, bedieningsconcepten en tarieven tonen. Een directe koppeling met het AFM-register zorgt ervoor dat financieel advieskantoren alleen bij een bepaald adviesthema op de site worden getoond indien ze over de juiste vergunning(en) beschikken. Met de samenwerking tussen Advieskeuze en Hoffelijk Financieel wordt een belangrijke en unieke stap gezet in het tonen van betrouwbare en actuele informatie over de objectieve kwaliteit van financieel adviseurs.

© Advieskeuze.nl BV. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Advieskeuze.

Dit artikel is bewerkt op: 24-06-2024