Nieuwsberichten

Geschreven door Christian Bouter op 29-11-2017

Hypotheekadviseur transparant over tarieven

Op basis van onderzoek onder 1.427 consumenten concludeert Advieskeuze dat onafhankelijk hypotheekadviseurs transparant en eerlijk zijn over hun gepubliceerde tarieven. In het kader van het provisieverbod is een hypotheek-adviseur wettelijk verplicht om een standaard dienstverleningsdocument (DVD) aan zijn klanten te geven. Dit document geeft o.a. inzicht in de gemiddelde tarieven voor advies in combinatie met het afsluiten van de hypotheek.

Uit het onderzoek van Advieskeuze blijkt dat ongebonden hypotheekadviseurs gemiddeld 2.271 euro (868 respondenten) en hypotheekketens 2.586 euro (559 respondenten) in rekening brengen. Daarmee zijn de kosten voor de consument in de praktijk 5% lager dan de gepubliceerde gemiddelde tarieven in het dienstverleningsdocument.

Christian Bouter, medeoprichter van Advieskeuze: “Door de toenemende druk op de tarieven wordt het afsluiten van een hypotheek via een onafhankelijk adviseur steeds interessanter.”

Consumenten maken steeds vaker online een keuze voor een dienstverlener op basis van relevante informatie over het kantoor, zoals de dienstverlening, tarieven en reviews. Advieskeuze checkt doorlopend of de gepubliceerde tarieven van hypotheekadviseurs juist zijn. Het daadwerkelijk betaalde bedrag wordt gevraagd aan consumenten die hun hypotheekadviseur een review hebben gegeven.

© Advieskeuze.nl BV. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of gepubliceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Advieskeuze.

Dit artikel is bewerkt op: 25-06-2024